Toplum hayatında insanlar en sık görülen sağlık problemlerinden birisi olan ağız kokusu, birçok nedenden dolayı görülebilir. Günlük hayatta çok sıklıkla karşılaşılan bir durum haline gelmiştir ağız kokusu. Ağız kokusu bazı insanlarda geçici bir durum iken bazı insanlar ise kalıcı bir sağlık problemidir.
Ağız kokusunun bilinen nedenleri başında diş çürüğü ve bağlı enfeksiyonlar, sıklıkla ağızda nefes almak, mide problemleri, üst solunum yolu enfeksiyonu, karaciğer ve bağırsak hastalıkları ve dilde oluşan mantar hastalıkları ağız kokusunun temel nedenleridir. Yaşanan ağız kokusunun önüne geçmek için alınacak önlemler ise bu sorunun tamamen ortadan kaldırmada önemli boyut yaşanmasına neden olur.
Ağız Kokusuna Engel Olmanın Yolları
Ağız kokusuna engel olmak için ağız bakımı iyi yapılmalıdır. Öncelikli olarak dişler günde iki defa iyi fırçalanmalıdır. Diş fırçası mümkün olduğu sürece sıklıkla değiştirilmelidir. Diş fırçalanmasın yanında ağızda oluşabilecek toksinlere engel olmak amacıyla diş ipi ile diş temizliği yapılmalıdır. Dişlerde kalan yemek artıkları diş çürüğüne ve aynı zamanda ağız kokusuna neden olur. Bu nedenle diş ipi sıklıkla kullanılmalıdır.
Sık sık gargara yapılarak ferah nefes sağlanmalıdır. Şekersiz sakız çiğnenerek diş temizliğinizi yapabilirsiniz. Sık sık su içmekte ağız kokusunu geçirmek için kullanabileceğiniz doğal tedavi yöntemleridir. Öncelikli olarak rezene, tarçın, karbonat, çay ağacı yağı ve limon suyu da ağız kokusunun engellenmesi konusunda tercih edilir. Bu ürünlerin bazıları içilirken bazıları da dişlere sürülerek uygulanır.