Bitkilerin Yağ Yakımına Katkısı
Yeryüzünde yer alan birçok bitkinin insan vücuduna önemli ölçüde etkisi bulunmaktadır. Bazı bitkiler özellikle kalori yakma konusunda gerçek anlamda fayda sağlamaktadır. Sindirimi hızlandırmak, tok tutmak gibi işlevleri bulunmaktadır.
Yağ Yakımına Yardımcı Olan Bitkiler
Yeşil Çay: Yeşil çay bu bitkilerin başında gelmektedir. Güçlü bir antioksidandır. Düzenli tüketilmesi halinde vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar ve ödemlerin atılarak vücutta yağ yakımı için yer hazırlar.
Tarçın: Hem hoş kokusuyla hem de yağ yakıcı özelliği ile çok sevilen doğal bitkiler üyesidir. Kan şekerinin düzenlenmesi ve metabolizmanın hareketlenmesinde rol oynar. Tokluk hissi yaratır. Tarçının özellikle tüketim seçeneği oldukça geniştir. Çubuk tarçın olarak da detoks çayları içerisinde kullanılabilmektedir.
Maydanoz: Güçlü bir antioksidandır. Kahvaltı ve diğer öğünlerde rahatlıkla tüketilebilir. Maydanoz zayıflama sürecine katkı sağlayan bitkiler arasında en güçlü olanı olarak gösterilmektedir. Ödem sorununu ortadan kaldırır ve yağ yakımı için tercih edilir.
Biberiye: Biberiye çayı ve baharat olarak tüketilebilmektedir. Biberiye çayı ödem atma ve kilo verme sürecinde kullanılmakla birlikte sinir sisteminde de etkili olduğu için kas ağrılarını da dindirme etkisi bulunmaktadır. Biberiye sıcak su ile demlenip rahatlıkla tüketilebilir.
Tere Otu: Maydanoz gibi tere de vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Yağ yakımının yanında, saç dökülmesi, hazımsızlık ve boğaz ağrıları tedavilerinde de kullanılmaktadır.
Isırgan Otu: Doğada kendiliğinden yetişen mucize bitkiler arasında yer alır. Güçlü bir şekilde ödem attırır ve yağ yakımı için vücudu hazırlar. Diyet çaylarına ısırgan otu eklenip tüketilebilir.
Zencefil: Patatese benzeyen şekli ile yağ yakan bitkiler arasında yer almaktadır. Ödem atmada kolaylık sağlar. Diyet döneminde vücudun daha dirençli kalmasında rol oynar. Zencefil bağırsak ve sindirim dostudur.
Kekik: Kilo verme süreci ödem atma ile başlar. Daha sonra yağ yakma aşamasına geçilir. Bu yağ yakma aşamasında listeye eklenmesi gereken bir diğer bitki kekik olmalıdır. Kekik de birçok gıda ürünü ile birlikte tüketilebilir.
Nane: Ferah tadı ve kokusuyla enerji veren nane mutlaka kalori açığı oluşturulma döneminde listeye eklenmelidir. Çiğ olarak salatalara, su içerisine ve yoğurtlara eklenerek tüketilebilir.
Kiraz Sapı: Meyve olarak tüketildiğinde ayrı bir lezzette olan kiraz, yağ yakım sürecinde de önemli katkılar sağlamaktadır. Kiraz saplarının kurutulup çay olarak demlenmesi bağırsakların harekete geçmesini sağlar. Bağırsakların düzene girmesiyle birlikte yağ yakımı başlayacaktır.
Bitkilere Ait Besin Değerleri Ve Alınması Gereken Önlemler
Bitkiler, çaylar insan vücuduna sağladığı katkının yanı sıra tüketilirken miktarına dikkat edilmelidir. Günde iki fincan demleme usulü tüketilmesi vücut açısından yeterli olacaktır. Gebelik durumunda olan kişilerin bu gıdaları tüketmeden mutlaka doktoru tarafından onay almış olması önem taşımaktadır.
Yeşil çay: Tüketimi sonrasında vücut hiç kalori almamaktadır. Potasyum açısından zengindir.
Tarçın: 1 çay kaşığı tarçında sadece 6 kalori bulunmaktadır. Kalsiyum açısından zengindir.
Maydanoz: 10 sap maydanoz sadece 7 kaloridir. Vitamin C ve vitamin A açısından zengindir.
Biberiye: 1 tatlı kaşığı biberiye sadece 3 kaloridir. Kalsiyum zenginidir.
Tere otu: 10 demet tere otu 11 kaloridir. Vitamin A ve kalsiyum açısından zengindir.
Isırgan otu: 100 gramında 42 kalori bulunmaktadır. Vitamin A zenginidir.
Zencefil: 1 tatlı kaşığı zencefil 4 kaloridir. Potasyum açısından çok değerlidir.
Kekik: 1 tatlı kaşığın kekik 14 kaloridir. Kalsiyum ve vitamin A açısından çok zengindir.
Nane: 10 sap nane 4 kaloridir. Potasyum ve kalsiyum zenginidir.
Kiraz Sapı: Kiraz sapı çayının kalorisi bulunmamaktadır. Yağ yakımı konusunda etkilidir.