Her yerde olmasına rağmen, birçok PC kullanıcısı bu dosyaların ne olduğunu ve ne yaptığını bilmiyor. Bununla birlikte, dll dosyaları hakkında bilgi sahibi olmak, oynadığı rolü biraz anlamak, bilgisayarınızı gizemli bir kutu olmaktan çıkarabilir. Sadece bilgisayar teknisyenleri ve programcılar bir DLL dosyasının yapısı, görevi ve işlevi hakkında ayrıntılı bilgi sahibidir, ancak bu dosyalar hepimiz için birkaç basit gerçek içerir.
DLL Dosyaları Ne Anlama Gelir?
“Dinamik Bağlantı Kitaplığı” kelimelerinin baş harfleri ile temsil edilen DLL (.dll) dosyası, bir Windows programı tarafından erişilebilen fonksiyonların ve diğer bilgilerin bir kütüphanesini oluşturur. DLL dosyaları daha büyük bir programın performansına yardımcı olacak küçük “alt programlar” olarak tanımlanabilir.
Bir program başlatıldığında, gerekli (.dll) dosyalarına bağlantılar oluşturulur. Statik bir bağlantı oluşturulursa, program aktifken dll dosyaları kullanılmaya devam eder. Dinamik bir bağlantı oluşturulursa, bu dosyalar yalnızca gerektiğinde kullanılır. Dinamik bağlantılar yardım programlarının bellek ve sabit disk alanı gibi kaynakları daha verimli kullanmasını sağlar.
DLL Dosyaları Hangi Program ile Kullanılır?
DLL dosyaları birden fazla program tarafından kullanılabilir. Birtakım DLL’ler Windows işletim sistemi ile birlikte gelirken bazıları da yeni programlar yüklendiğinde sisteme eklenir. Genellikle bu tip bir dosyayı doğrudan uygulamak istemezsiniz, çünkü bunu kullanan program gerekirse zaten otomatik olarak yükleyecektir. Genellikle problemsiz çalışır, ancak DLL dosyaları ile ilgili bir sorun yaşadığınızda başvurabileceğiniz ilk kaynaklardan birisi olarak https://www.sonsurum.net/dll/ web adresini tavsiye ediyoruz.