Duruş Bozukluğu Nasıl Anlaşılır?

Çoğu kişi, ‘’Kamburunu çıkarma, dik yürü’’ lafını hayatınızda en azından bir kez duymuştur. Genç yaşlarda farkında olmadan vücudun girdiği yanlış şekiller ileriki yaşlarda duruş bozukluğu hastalıklarına yol açabilir ve ağrılı bir döneme sebep olabilir. Bu yüzden kişinin, duruş bozukluğu olup olmadığına dikkat etmesi ve bu konuda önlemler alması gerekir.

duruş

duruş

Duruş Bozukluğundan Doğabilecek Olumsuz Sonuçlar

Birçok insan otururken fark etmese de belli zamanlarda ne kadar uzun süredir kambur durmuş olduğunu fark ederek kendini düzeltmeye çalıştığında, sırtında ve belinde ağrılar hisseder. Bu normal bir durumdur. Çünkü vücut kasları o duruşa yabancıdır ve spora yeni başlayan bir kişinin çektiği gibi sıkıntılar çeker.

duruş bozukluğu

duruş bozukluğu

Vücudun yanlış bir pozisyonda durduğunu anlamak için, öncelikle sırtınızı duvara dönün ve topuklarınızı duvar çizgisine yapıştırın. Eğer bel ve boyun kısmınız duvardan çok uzak duruyorsa bel, sırt ve boyun kısmı içe doğru kaymış demektir ve bu da ileride o bölgelerinizde fıtık olabileceğine işaret eder. Aynı şekilde, ileriki zamanlarda vücudun kambur bir duruşa sahip olması da olasıdır. Özellikle kamburluk olup olmadığını anlamak için omuz başlarının duvara olan mesafesine dikkat edilmelidir. Eğer mesafe aralığı genişse bu durum, kamburluk riskinin olduğunu gösterir. Böyle bir durumda hemen doktora başvurulmalı ve gereken önlemler alınmalıdır.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir