Anne adayı için önemli bir süreç olan gebelikte bazı gıdalara dikkat edilmeli ve her öğünde yeterli miktarda alınmalı. Gereksiz kalori kaynaklarından uzak durulmalı ve daha sağlıklı, doğal yiyeceklerle beslenme programı hazırlanmalı. Hamilelikte protein ihtiyacı arttığı için günde 120 gram kırmızı et ya da beyaz et tüketimi yapmalısınız.
Hamilelikte Beslenme Programı Nasıl Olmalı?
Salam, sosis gibi ürünlerden uzak durulmalı ve hindi eti, balık ya da tavuk etine ağırlık verilmelidir. Kalsiyum ise hamilelik döneminin olmazsa olmazıdır. Süt ve yoğurt tüketimini artırmalı ve gerekirse her öğünde yoğurda ağırlık vermelisiniz. Yoğurdu kendi mayaladığınız yoğurttan tercih etmeye de özen göstermelisiniz.
Hamilelik döneminde sebze ve meyve tüketimini de yeterli seviyede tutmalısınız. Sarı, turuncu ve kırmızı renklerden oluşan meyvelerden bolca tüketmeli ve C vitaminine de ağırlık vermelisiniz.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler folik asit yönünden güçlü olduğu için hem bebeği hem de anne adayını korur. Salata her öğünde anne adayının sofrasında mutlaka bulunmalıdır.
Tahılları da sofranızdan eksik etmemeli ve gün içinde enerjinizi doğru şekilde programlamalısınız. Tam buğday unundan yapılan bulgur, ekmek ya da bakliyatlardan oluşan bir menü hazırlamalı ve gün içinde B vitaminini almalısınız. Gebelik döneminde su tüketimini de artırarak kabızlığın önüne geçersiniz. Doğru beslenerek hamilelik sürecinde çoğu rahatsızlıkların da önüne geçer ve güzel bir hamilelik dönemi geçirirsiniz.