Ozon, dünya üzerinde bulunan atmosferin bir tabakasını oluşturur. Canlılığın devamı için gerekli olan bir maddedir. Kötü bir kokuya sahiptir ve kelime kökeni olarak da kötü koku anlamını taşır.
Ozon elementi, havada bulunan oksijenin var olması için gereklidir. Dolayısıyla, oksijenden daha güçlü bir yapıya sahiptir. Bu kadar güçlü bir etkiye sahip olan element, atmosferde çok az süreler bulunur. Ancak yağmurlu havalarda, yıldırım eşliğinde ortaya çıkar.
Hücrelerimizin ihtiyaç duyduğu enerjiyi oksijen sağlar. Oksijen oluşumu için ise ozon elementi gereklidir. Ozon gazı günümüzde, birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaya başlandı. Ozon tedavisi, tıp biliminde aktif oksijen olarak kullanılır.
Ozon Tedavisi Yöntemleri ve Etkileri
Vücuttaki kan dolaşımı üzerinde büyük etkilere sahiptir. Kan düzeyini belirli bir seviye artırabilir. Ayrıca vücutta fonksiyonunu yitirmiş olan birçok organın, yeniden faaliyete geçmesinde, ozon tedavisi önemli etkiler gösterir.
Kas romatizması, migren, depresyon, beyin felci, Parkinson, alzhiemer gibi birçok hastalığın tedavisinde olumlu etkileri olduğu gözlemlenir.
Herhangi bir yan etkisi bulunmayan bu tedavi yöntemi ayrıca; şeker hastalığı, halsizlik ve yorgunluk gibi çeşitli sorunların giderilmesinde kullanılır.
Vücuttaki en büyük sorunlardan bir tanesi olan dolaşım bozukluğu hastalıklarının giderilmesinde de, bu yöntemden yararlanılır. Romatizma, kireçlenme, viral rahatsızlıklar gibi dolaşım bozukluğu hastalıklarını, bu yöntem tedavi edebilir.
Yaraları çok çabuk iyileştirdiği için, birçok yaranın tedavisinde ozonlu su kullanılır.