Tüp bebek, çok istedikleri halde doğal yollardan çocuk sahibi olamayanlar için alternatif bir olanaktır. Spermlerin ana rahmine suni olarak yerleştirilmesi akabinde oluşan bu hamilelik ile, tamamen doğal geçen süreçten sonra, sağlıklı bir bebek sahibi olabilirsiniz.
Modern tıppın insanlara faydalı olan, en önemli buluşları arasında kabul görür. İstatistiklere göre tüp bebekte düşük riski oranı, normal bir hamilelikte olabilecek düşük riski oranı kadardır.
Tüp Bebekte Düşük Riskini Etkileyen Faktörler:
Ana rahmi ile yumurtaların sağlık durumu ve spermlerdeki kalite, düşük riskine doğrudan etki eden faktörlerdir. Hormon bozukluğuda bunu tetikleyebilir. İstikrarlı ve başarılı bir hamilelik süreci için, metabolizmadaki vitamin ve minerallerin doğru ülçülerde ve sağlıklı bir döngü içersinde olması gerekir.
Hücrelerde bulunan koenzim Q10 faaliyetleri de önemlidir. Koenzim enzimlerle birlikte çalışarak, hücre ve kasların ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar. Bebek için faydalı olacağı gibi, anne adaylarınada gereken zindeliği sağlayabilir.
Belli bir yaştan sonra, tüp bebekte düşük riski artar. Bunun sebebi ise rahim ve yumurtaların yaşlandıkça verimliliğini yitirmesidir.
Tüp bebek yaparken,bütün bir süreç boyunca uzman denetiminde olmalı, kontrollerinizi plan ve program dahilinde hiç aksatmadan yaptırmalısınız. Bu düşük riskini azaltır.